City Views

 

Toen ik het portretschilderen opgaf trok ik het landschap in. Het liefste zocht ik plekken op ver van de bewoonde wereld. Waar mogelijk een eind van de bewoonde wereld, alleen met mijn ezel en de natuur om mij heen.

De laatste jaren heb ik ook de stad ontdekt. De tentoonstelling 'Da Capo Al Fine' die georganiseerd werd door Kunstliefde bij gelegenheid van de opening van het nieuwe muziekcentrum in Utrecht was voor mij een doorbraak. Voor die tentoonstelling maakte ik twee grote werken. Het zijn een dag- en een nachtversie van het nieuwe TivoliVredenburg, gezien vanaf de stationsflat er tegenover.

..."De grootste verandering van de binnenstad  nu is wel de bouw van het Muziekpaleis TivoliVredenburg en omgeving. De markt lijkt een klein pleintje te worden en het Muziekpaleis is een nieuw ijkpunt, waar over een paar jaar niemand meer zonder kan. Ik ga het oude Tivoli missen, maar ik denkt dat ik ook van het nieuwe gebouw ga houden.

 

De sloop en de jarenlange bouwput waren al fascinerend, maar ik denk dat het gebouw zelf ook de moeite van een nachtfoto waard is. De schilder Hans Dillesse heeft dat op de expositie van Kunstliefde, Da Capo, al laten zien. Zelf heb ik het gebouw al een jaar niet gefotografeerd."...

 

Bron: 'Veranderend stadsbeeld', een fotocolumn van Frans de Jonge

©  Hans Dillesse  2017

E-mail:  vraag@hansdillesse.nl